Cykelväg

Att bo vid en landsväg
Inte gå utanför grinden, ni får inte leka utanför grinden!
Att bo vid en landsväg har sina för- och nackdelar. Vi har nära till busshållplatsen, vilket ger frihet och flexibilitet. Vi får ofta spontana besök av vänner som ändå hade vägarna förbi och gärna svänger in för en pratstund. Däremot är det med hjärtat i halsgropen som man styr barnvagnen på vägen eller låter 7-åringen cykla på en egen cykel när vi ska på utflykt till affären eller badplatsen. Många frågor dyker upp i huvudet när man promenerar eller cyklar längs vägen. Varför håller inte folk hastighetsbegränsningarna? Varför har vi ingen cykelväg?
Nu har både Vika och Amsberg cykelväg är det inte dags att Sundborn med sin dragningskraft genom Carl-Larssongården också får en cykelväg. Vi är många som tycker om att promenera, springa eller cykla runt Hobbornsjön tänk om hela den turen kunde kännas säker, trygg och fri från bilar. Jag hoppas att vi i Sundborn kan gå samman och exempelvis genom sockenrådet driva frågan om gång- och cykelväg genom Krokfors och Karlborn.
Vinsterna skulle vara många. Fler skulle ta cykeln istället för bilen till jobbet. Våra barn skulle kunna cykla till skolan och träningar. Ryttare skulle säkert kunna vistas vid vägbanan.
Anna Björkman i Karlborn.Tycker du att detta är en bra idé och vill hjälpa till att förverkliga detta eller kanske har fler synpunkter. Klicka då här.