Februari 2012

Snart dags för föreningsstämma i Sundborns sockenråd

Onsdag 22 mars 2012 kl 19.00 hålls årets föreningsstämma. Medlemmarna i föreningen har möjlighet att till styrelsen komma med förslag. Sådana förslag skall vara inlämnade fyra veckor före stämman. 22 februari är ett bra riktmärke. Förslag kan sändas till rådets ordförande Britt Källström. Mailadress britt.kallstrom@rf.se eller med post eller läggas direkt i min postlåda. Vore intressant att få något förslag.

Valberedningens arbete har startat. Sammankallande i valberedningen är Ronny Janering. Övriga är Lena Engkvist och Erik Spange. Ronny har adress Risänget eller mail ronny.janering@minpost.nu. Valberedningen vill säkert ha förslag på namn till styrelseuppdragen. Prata med Ronny, så kan han berätta vilka funktioner som skall väljas på stämman.

Det är ett ärofyllt uppdrag att utveckla den egna hemorten. Att vara med och utveckla Sundborn till något ännu bättre.

Förresten är du väl medlem i sockenrådet! Skulle tro att det är den förening i Sundborn som har lägsta årsavgiften. 75 kr för enskild, 100 kr för familj, 200 kr för andra föreningar och

300 kr för företag. Bankgironumret är 369-5632. Med många medlemmar visas Sundborns styrka i kommunen.

 

Vad händer mera?

Styrelsen och sockenborna väntar på beslut från Rättsenheten på Länsstyrelsen. Innan dess kan inget göras åt parkeringen. Än så länge är det kyla och tjäle, men tiden går fort och dagsljus och sol gör sitt.

Det som känns trevligt är, att Sundborn fått ett spa på vandrarhemmet Karlborn. Sundborn Spa & CountryLife är det rätta namnet. Öppet Hus-dagen samlade många intresserade. Annika och Gunilla med många års erfarenhet från bl a Åkerblads i Tällberg gratuleras till satsningen.

Vet ni också om att Sundborn har en fotoateljé? På övervåningen vid Backa Fritid har Mia Spange öppnat sin studio och ateljé. Namnet är Mia Spange Photography. I sin utställning visades fantastiska bilder med motiv i olika ljus. Också värt ett besök. Om inte annat så på hemsidan www.spange.se

 

De båda initiativen förstärker bilden av Sundborn på ett värdefullt sätt. Så sprid informationen.

 

Annars är det många som åker skidor på Årberget och på Ängarna. Vi har ju inte så mycket snö i år, men fullt tillräckligt för spåren. En nyhet är upplogad bana på Toftan. En 7 km lång skridskoslinga. Bra initiativ!

 

Vinterhälsningar

 

Britt Källström