Nyheter

1 maj 2017

Glada nyheter

Sundborns Teater har glada nyheter att berätta.

Kategori: Notis

Ursäkta men vi kan bara inte låta bli…

Vi måste få dela med oss av våra nyheter

 
 

Glad nyhet 1: Vi är fantastiskt stolta och glada att äntligen kunna presentera sommarens föreställning, Molières Don Juan 2017. Vi utlovar en energirik och spännande föreställning med både allvar och komik. I sommar kommer vi att vara fyra skådespelare och 12 roller som bjuder upp till dans i den vackra gamla dansbanan mitt i Sundborn. I pausen kommer vi att servera fika, enklare mat och förfriskningar som kan avnjutas sittandes vid Sundbornsåns strand.

 

Sundborns Teater tar sig åter an en klassiker, kastar om perspektiven, och undersöker genom Molières Don Juan storpolitiken och maktens män. Varför tycks vissa vara immuna mot de lagar som styr oss andra? Vi lever i en tid då den rikaste procenten har tillsammans mer tillgångar än resten av världen, då oligarker och rika affärsmän blir presidenter. En tid där känslan av att vissa lever under andra moraliska, etiska och världsliga lagar gnager. I Don Juan hittar vi ledtrådar och speglar som visar på vår samtid och med Molières goda minne för vi den in i samtiden. Följ med när Sundborns Teater sin vana trogen tar sig an svåra frågor med djupaste komik och gravaste allvar.

Var? I den gamla dansbanan mitt i byn.

När? Premiär den 1 juli, så spelar vi till och med den 21 juli.


Boka innan 1 maj och få 20 kr rabatt!
 
 
 

Glad nyhet 2: Precis lika glada och stolta är vi över att förra sommarens föreställning Hjärnornas kamp nu ska på turné. Hösten 2017 kommer vi att turnera i Mellansverige. Vi tjuvstartar vår turné i Gävle nu redan den 3:e maj då vi spelar på Gävle Teater.

 

Sundborns Teater kastar sig handlöst in i August Strindbergs pjäs Paria, döper om den till Hjärnornas kamp och lägger till de delar som saknas. Med fullkomligt respektfull respektlöshet gör vi upp med den ålderdomliga idealbilden av mannen och 1800-talets moral och etik. Kanske visar dråpligheterna nya sätt att betrakta oss själva idag. Kanske skrattar vi bara åt alltsammans. Helt säkert är att vi får en riktigt trevlig kväll tillsammans!

Var? På turné

När? I Gävle den 3:e maj kl.19.00 och till hösten 2017

Vill du veta mer eller följa vårt arbete mot premiär, besök vår hemsida och gilla oss på Facebook.


 
 
 
Kontakt:
0739810868
info@sundbornsteater.se

Kontor: Mäster Jons Gränd 8, 79137 Falun
Postadress: Kerstis Väg 3, 79015 Sundborn

Vill du veta mer?
Gå in på
www.sundbornsteater.se

← Tillbaka

Övriga notiser från sundborn.com:

Kulturstråk Sundborn

Tisdagen den 6 Juni 2017, invigdes "Kulturstråk Sundborn", ett c:a 4km långt informationsfyllt vandringsspår mitt i Sundborns by. Det finns också ett 20-tal skyltar med Carl Larsson-motiv, utplacerade där konstnären målade en del av sina kända tavlor. Informationstavlor finns vid västra brofästet i byn samt på badhuset invid dansbanan på turistparkeringen i Sundborn, men även på "www.sundborn.com/ks/" ( 6 jun 2017)

Sundborns bibliotek

Öppettider för Sundborns Bilbiotek ( 9 maj 2017)

Glada nyheter

Sundborns Teater har glada nyheter att berätta. ( 1 maj 2017)

Ny bok om Sundborn

Sorgen låg tung över gården i Gallsjön när det unga paret Eric Andersson och Greta Lisa Westberg, med bara fem dagars mellanrum, gick bort i feber år 1840. Späda dottern Anna Lisa omhändertogs av sin faster och hennes make, vilka några månader senare fick uppge kvarlåtenskapen för kronolänsman Johan Sundvallson som upptecknade dödsboet. Genom parets bouppteckning har en ögonblicksbild av deras ekonomiska tillgångar, samt sociala relationer, bevarats. För att hushållet skulle klara vardagsekonomin behövde de låna av andra, och de blev på så vis integrerade i lokalsamhällets ekonomiska nätverk. Hur mycket de fick låna, och av vem, berodde på deras sociala nätverk och rykte. Bevarandet av bouppteckningar har möjliggjort en rekonstruktion och analys av den privata lokala kreditmarknaden som fanns i Sundborns socken i Dalarna i början av 1800-talet. I boken behandlas det ekonomiska nätverkets innehåll, liksom dess strukturella mönster relaterat till landskapet, med hjälp av en ny metod. Vad hände med skulderna när Eric och Anna Lisa dog? Hur påverkades andra av att deras hushåll upplöstes? Vem kunde utnyttja situationen för egen vinnings skull? (23 apr 2016)

Utarmning av landsbygden?

Kom och diskutera med berörda politiker... (31 mar 2016)

  • Sida 1 av 17