Nyheter

1 maj 2017

Glada nyheter

Sundborns Teater har glada nyheter att berätta.

Kategori: Notis

Ursäkta men vi kan bara inte låta bli…

Vi måste få dela med oss av våra nyheter

 
 

Glad nyhet 1: Vi är fantastiskt stolta och glada att äntligen kunna presentera sommarens föreställning, Molières Don Juan 2017. Vi utlovar en energirik och spännande föreställning med både allvar och komik. I sommar kommer vi att vara fyra skådespelare och 12 roller som bjuder upp till dans i den vackra gamla dansbanan mitt i Sundborn. I pausen kommer vi att servera fika, enklare mat och förfriskningar som kan avnjutas sittandes vid Sundbornsåns strand.

 

Sundborns Teater tar sig åter an en klassiker, kastar om perspektiven, och undersöker genom Molières Don Juan storpolitiken och maktens män. Varför tycks vissa vara immuna mot de lagar som styr oss andra? Vi lever i en tid då den rikaste procenten har tillsammans mer tillgångar än resten av världen, då oligarker och rika affärsmän blir presidenter. En tid där känslan av att vissa lever under andra moraliska, etiska och världsliga lagar gnager. I Don Juan hittar vi ledtrådar och speglar som visar på vår samtid och med Molières goda minne för vi den in i samtiden. Följ med när Sundborns Teater sin vana trogen tar sig an svåra frågor med djupaste komik och gravaste allvar.

Var? I den gamla dansbanan mitt i byn.

När? Premiär den 1 juli, så spelar vi till och med den 21 juli.


Boka innan 1 maj och få 20 kr rabatt!
 
 
 

Glad nyhet 2: Precis lika glada och stolta är vi över att förra sommarens föreställning Hjärnornas kamp nu ska på turné. Hösten 2017 kommer vi att turnera i Mellansverige. Vi tjuvstartar vår turné i Gävle nu redan den 3:e maj då vi spelar på Gävle Teater.

 

Sundborns Teater kastar sig handlöst in i August Strindbergs pjäs Paria, döper om den till Hjärnornas kamp och lägger till de delar som saknas. Med fullkomligt respektfull respektlöshet gör vi upp med den ålderdomliga idealbilden av mannen och 1800-talets moral och etik. Kanske visar dråpligheterna nya sätt att betrakta oss själva idag. Kanske skrattar vi bara åt alltsammans. Helt säkert är att vi får en riktigt trevlig kväll tillsammans!

Var? På turné

När? I Gävle den 3:e maj kl.19.00 och till hösten 2017

Vill du veta mer eller följa vårt arbete mot premiär, besök vår hemsida och gilla oss på Facebook.


 
 
 
Kontakt:
0739810868
info@sundbornsteater.se

Kontor: Mäster Jons Gränd 8, 79137 Falun
Postadress: Kerstis Väg 3, 79015 Sundborn

Vill du veta mer?
Gå in på
www.sundbornsteater.se

← Tillbaka

Övriga notiser från sundborn.com:

Hinderbanan klar

Nu finns det nytt material att ta del av. (18 sep 2018)

Carlborgssons stiftelse

Det börjar bli dags att ansöka om stipendier. ( 9 sep 2018)

Sundborns Kanotklubb bildad!

Lördagen den 2 Juni 2018, bildades grunden för Sundborns Kanotklubb. ( 4 jun 2018)

Skollovsaktiviteter

Ansökan om skollovsaktiviteter (11 apr 2018)

Slutrapporter från färdiga utvecklingsprojekt

Sockenrådet söker Kommundelsutvecklingsmedel till olika utvecklingsprojekt. Två av dem är slutredovisade och du kan läsa slutrapporterna via länkar här. (25 feb 2018)

  • Sida 1 av 18