Nyheter

17 nov 2015

Glada Nyheter

Glada nyheter för Sundborn Sundbornsby får tillbaka sin affär tack vare hårt och envetet arbete av några bybor. Det har gett andra bybor ny energi och framåtanda. Dessa personer har också hittat en entreprenör som är beredd att driva butiken. Att COOP vill driva en liten butik på landet är också en nytändning.

Kategori: Notis

Näringslivslösningar brukar uppskattas av DT, men DT:s ”näringslivsexpert” Joffer säger visserligen grattis, men …

Man kan tro att man finns i gnällbältet, men då har man dålig koll på geografin.

Faluns landsbygd dit även Sundborn hör, är stor och behöver utvecklas. Staden behöver landsbygden och vice versa. Därför är sådana här initiativ som att återskapa en butik en mycket angelägen händelse. En positiv nyhet.

När nu Joffer är allmänt ifrågasättande av landsbygden och initiativ på landsbygden, vill jag gärna bjuda in Joffer till Sundborn för att informera om vad som faktiskt händer utanför centrum och har stor betydelse för helheten 

Sundborns sockenråd
Britt Källström
ordförande 

← Tillbaka

Övriga notiser från sundborn.com:

Sundborns Kanotklubb bildad!

Lördagen den 2 Juni 2018, bildades grunden för Sundborns Kanotklubb. ( 4 jun 2018)

Skollovsaktiviteter

Ansökan om skollovsaktiviteter (11 apr 2018)

Slutrapporter från färdiga utvecklingsprojekt

Sockenrådet söker Kommundelsutvecklingsmedel till olika utvecklingsprojekt. Två av dem är slutredovisade och du kan läsa slutrapporterna via länkar här. (25 feb 2018)

Kulturstråk Sundborn

Tisdagen den 6 Juni 2017, invigdes "Kulturstråk Sundborn", ett c:a 4km långt informationsfyllt vandringsspår mitt i Sundborns by. Det finns också ett 20-tal skyltar med Carl Larsson-motiv, utplacerade där konstnären målade en del av sina kända tavlor. Informationstavlor finns vid västra brofästet i byn samt på badhuset invid dansbanan på turistparkeringen i Sundborn, men även på "www.sundborn.com/ks/" ( 6 jun 2017)

Sundborns bibliotek

Öppettider för Sundborns Bilbiotek ( 9 maj 2017)

  • Sida 1 av 18