Stinans Roddarlag

Sundborns socken har en kyrkbåt som heter "Stinan".

Kyrkbåtsrodd:

Vi är c:a 25 personer som tävlar med Stinan under sommaren mot andra byar i dalarna , ett dam- och ett herrlag. Ett roddarlag består av tio roddare och en styrman som håller takten och ser till att båten kommer dit den ska.

Kyrkbåtstävlingarna brukar vara kring midsommar och c:a två veckor framåt. Karlsbyhedens IK (KIK) hyser oss och för att ligga på topp så är det roddträning från det att isarna ger sig till fram till midsommar. Under sommaren är det träningspaus men i augusti är det träningsoverall på igen och under vintern så tränar vi lite blandat både ute och inne. I lagen finns det just nu blandade åldrar från 18 år till drygt 50 år. Vi har det trevligt tillsammans, håller konditionen igång och försvarar socknens heder när det är kyrkbåtstävlingar.

Är du intresserad av att vara med i roddargänget så är du hjärtligt välkommen att kontakta någon av styrmännen nedan. Vi behöver alltid nya armar så att vi kan vara fulltaliga trots sjukdomar eller annan frånvaro i laget. Du kommer inte att behöva sitta på avbytarbänken, vi lovar!

Bröllopp och andra evenemang:

Det förekommer att roddarlagen ror brudpar till och från Sundborns Kyrka. Kontakta gärna styrmännen om du vill veta mer om villkoren för sådana evenemang.

Roddarlaget brukar också delta vid hembygdens dag, som faller in kring annandag pingst. Det är en ståtlig syn när Stinan kommer in från Toftan och landar med årorna resta vid stranden nedanför kyrkan. Då är roddarna klädda i folkdräkter och Gubbôle Gille spelar så att intet öga i publiken är torrt - vackert!

 

Styrman damlaget: Birgitta Knutes Petersson tel: 023-612 18, 070-3563059, e-post: knutes@hotmail.com.

Styrman herrlaget: Jörgen Johansson, tel: xxx, yyy, e-post: zzz

 Kyrkbåten Stinan Kyrkbåten Stinan